Жители на район Южен ще протестират срещу  строителни дейности, извършвани

...
Жители на район Южен ще протестират срещу  строителни дейности, извършвани
Коментари Харесай

Пореден протест се задава в Пловдив

Жители на регион " Южен " ще стачкуват срещу  строителни действия, осъществявани от управлението на МБАЛ " Св. Пантелеймон “ ЕООД по границите сред частния на болничното заведение парцел на бул. " Никола Вапцаров " № 9 и прилежащия общински подобен.

Притесненията на живущите в двата жилищни блока на ул. " Пере Тошев " № 93 и ул. " Пере Тошев " № 99:

С построяването на ограда по западната граница на парцела на болничното заведение живущите са лишени от употребените до момента места за паркиране, които така и така са незадоволителни сега. Освен това, поради отстоянията, на които се правят строителните действия, терзанията на хората са, че дистанцията сред новостроящата се ограда болничното заведение и блоковете е прекомерно малко и не може да извършва противопожарните си цели, доколкото при положение на възможен пожар, източната част на тези два блока е недостъпна за противопожарен автомобил, т.е. всички апртаменти с източно ревю – към терена на болничното заведение, са застрашени при положение на пожар. 

Притесненията на живущите в жилищните блока на ул. " Пере Тошев " №№ 105, 103 и 101:

Извършените все още подготвителни дейности - обрисуване на южната граница на парцела и идното създаване на ограда (според изявления в медиите), се прави по подобен метод, че в частния парцел на болничното заведение попада съществуващата сега улица пред блока, дружно с построената в нея инфраструктура – ВиК апаратура, отводнителна шахта, Разпределително табло с газоснабдителна апаратура, чрез което се зареждат с газ прилежащите жилищни блокове.

Освен че по този метод живущите на посочените адреси в огромната си част остават без опция за паркиране, също по този начин хората са обезпокоени от обстоятелството, че построената от години улици, която би следало да е обществена общинска благосъстоятелност, в този момент внезапно се оказва частна благосъстоятелност и построената от общината и употребена сега подземна инфраструктура се оказва в частен парцел съгласно осъщественото маркиране?!?

В началото на февруари читатели се обърнаха към редакцията на Plovdiv24.bg , с цел да сигнализират за случая. 

Кметът на регион " Южен " Борислав Инчев описа, че са осъществени всички проверки, налични са всички нужни документи и разрешителни. Установено е, че по кадастър парцелът е на болничното заведение и сегашните действия не излизат отвън неговите граници. Гаражите от този парцел са отстранени и се строи ажурна ограда. Отделно за болничното заведение има утвърдена скица за слагане на гаражи с необходими разрешителни. 

" Оправяме границите на парцела си по кадастър ", съобщи на собствен ред и шефът на на на общинската болница - доцент доктор Петко Недев. " На комшиите сме създали много взаимни отстъпки с паркирането във времето ", засяга проблема с отстранените гаражи той. Д-р Недев разясни още, че теренът ще се чакълира и на него ще се обособи паркинг за близо 350-те чиновници на МБАЛ " Св. Пантелеймон ". Одобрените схеми за гаражи са свързани с желанието на лечебното заведение да обособи заслон за колите за спешна помощ си.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР